Træfældning 2017

Her i forbindelse med bestyrelsesmødet i december måned 2016, blev der gennemført en besigtigelse af beplantningen langs Stribgårdvej, langs stien på østsiden af Carl Nielsens Vej og ved fyrrelunden ved Jacob Gades Vej – på modsatte hjørne ved Super Brugsen.

Asketræerne langs stien på østsiden af Carl Nielsens Vej er efterhånden blevet så store, at de skygger for solen for de tilstødende parceller. Det er derfor besluttet at fælde de træer, der giver mest skygge ved boligerne.
Opgaven med fældning er drøftet i bestyrelsen og bestyrelsen har indhentet et overslag på udførelse af den planlagte fældning.  Der er indkommet et overslag med en udgift på kr. 2.000 pr. fældet træ.
Der er mærket fældning af ialt 7 asketræer.
Bestyrelsen har besluttet at overgive opgaven til Træfældningslauget som vil udføre arbejdet med fældning på aftalte præmis.

• Træet tilfalder Træfældningslauget som betaling for fældning og den grove oprydning.

• Stubfræsning og fjernelse af den resterende mængde grenaffald samt oprydning udføres af grundejerforeningen.

… (Træfældningslauget er synonymt med en mindre gruppe af foreningens medlemmer, med passion og interesse for at arbejde med træfældning, brændekløvning og pejse- kamin -og brændeovnshygge. Lauget tilbyder at udføre fældning og beskæring af træer og buske i foreningens regi – helt efter bestyrelsens anvisninger – mod at modtage det fældede træ for ydelserne) …

Fældningen er nu påbegyndt og efter den første weekends fældningsarbejde, kan der ved nogle af de fældede asketræer ses begyndende råd i kernen. Det er derfor vurderingen, at vi i løbet af 4 – 5 år skal fælde de resterende asketræer. Bestyrelsen overvejer derfor, at plante nye træer inden de resterende asketræer fældes.

Asketræerne har i de snart forgangne 40 år, siden de blev plantet,  haft en så god vækst, at de  som sagt er begyndt at fylde uhensigtsmæssigt meget med de følger det nu engang giver for de nære omgivelser.
Der ses begyndende skader på stiens asfalt forårsaget af træernes voksende rodnet.

Sideløbende med denne information, som du lige nu sidder og læser, om de påbegyndte opgaver med træfældning, beskæring og efterfølgende oprydning af kviste, grene og andet, efterlyser vi, Kristian og Kristian alias “træfældningslauget”, nogle flere beredvillige og hjælpende “foreningshænder” til at tage del i træfældningslaugets opgaver.

… Skulle du være interesseret i at give en hånd med ved løsningen af grundejerforeningens “træfældningslaugs” opgaver, så ring til Kristian Madsen med dit tilbud om at hjælpe og få derved en aftale om at blive indlemmet i lauget. Så deltager du i et velfungerende team som udfører de opgaver – indenfor foreningens rammer – som bestyrelsen afstikker.

“Og varmen, den får vi såmænd hele to gange”, ynder vi at sige mand og mand imellem i lauget …

Egetræer og køb af træ
Egetræerne langs Stribgårdvej, langs Færgegårdvej og Ny Billeshavevej bliver beskåret og udtyndet af Kommunes gartnerafdeling i januar / februar måned 2017.
I den forbindelse oplyser Middelfart Kommune, at de fældede egetræer efterlades på stedet og vil blive tilbudt solgt til grundejerforeningens medlemmer for 300 kr. pr. rummeter, hvilket er den pris, som kommunen sælger brænde for i skoven ved Gals Klint.
Når vi kender datoen for fældning / beskæring af egetræer, vil den blive annonceret her på hjemmesiden.

Find Kristian Madsens telf. nr. her

Dette indlæg blev udgivet i Aktiviteter. Bogmærk permalinket.