35 år er der gået

I år er det 35 år siden at foreningen købte den første lille benzindrevne traktor med 16 hestekræfter under den røde motorhjelm – primært til at udføre græsklipning med.

Aftalen med forhandleren i Kauslunde gik dengang ud på, at hvis foreningen efter årets vækstsæson købte en ny og større traktor, så ville den brugte traktor kunne indgå i handelen med nypris. Handelen blev gennemført og siden er en traktor indgået i foreningens faste materiel og værktøjssamling.

I mange år klippede foreningens eget lønnede personale græsset på friarealerne – udført af medlemmer forstås – og der var faktisk dengang en ganske pæn søgning på jobbet som græsklippende traktorfører med løn, feriepenge og goder.

Udviklingen gik imidlertid mere og mere i retning af,  at foreningen entrerede med tilbudsgivende professionelle aktører med større og kraftigere maskinel. Og sådan har aftalerne med forskellige aktører været siden ordningen blev indført.
Både foreningens medlemmer og omkringboende nyder alle godt af nogle velplejede og flotte græsarealer.

Dette indlæg blev udgivet i Historisk. Bogmærk permalinket.